Waarom GGD?

GGD'en zijn expert op het gebied van vaccinaties. Beroepsvaccinaties horen hier ook bij.
Body

Kwaliteit voorop

Onze vaccinatie-adviseurs, artsen en verpleegkundigen, zijn opgeleid om een advies op maat te geven voor beroepsgroepen. Vaak werken zij ook voor de afdeling waar reisvaccinaties worden gegeven. Zij volgen jaarlijks bijscholingen om hun kennis en vaardigheden op peil te houden.

HKZ certificering GGD'en

Onze GGD’en zijn HKZ-gecertificeerd (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de zorgsector) en werken tijdens het spreekuur volgens de richtlijnen van het LCR en protocollen van het RIVM. Vanwege het brede professionele draagvlak beschouwt de Inspectie voor de Gezondheidszorg de LCR-protocollen als de geldende landelijke reizigersadviezen, waarin ook eisen zijn gesteld aan inrichting spreekkamer, cold-chain vaccins en scholing personeel. De LCR-protocollen voldoen aan de criteria van de Kwaliteitswet Zorginstellingen en zijn medebepalend voor het leveren van verantwoorde zorg. 

De beste keus

De GGD’en in Nederland hebben al meer dan een 70 jaar ervaring met het geven van vaccinaties. Hierdoor is bij onze medewerkers veel kennis aanwezig.

            GGDBeroepsvaccinaties: daar kun je mee aan het werk!